čtvrtek 14. března 2013

RECY

Tepláčky ze staré mikyny. Jsou trošku větší, ale ono na ně dojde :-)

úterý 12. března 2013

spinkací


Dnes jsem ušila spinkací kalhoty pro E. Se střihem mi pomohl manžel. Ještě mám v plánu ušít jedny. Co řikáš Marti na využití látky od tebe?:-)

pondělí 4. března 2013

Mám ráda rekonstrukce starých věcí. Dnes vám ukážu kousek kočárku, který nám kdysi  přivezla teta z Vídně po dětech. Na chalupě sloužil dlouhé roky až se stala nehoda a kočárek prasknul. Sbalila jsem ho manželovi do auta ať ho svaří. V kufru auta jezdil rok a půl a opravy se dočkal až  před měsícem, kdy už se manžel smiloval a svařil ho. Emilka nám začala po bytě tlačit židle, stolečky a vše co jezdí. Začala stát v 7 měsích a od té doby si chůzi zdokonaluje u nábytku. Teď začala skákat na místě, ale krok zatím sama neudělala. Čekám až se zapomene a bude chodit:-)
Šití nového potahu jsem svěřila mamce. Mamka sehnala krásný šikmý proužek, vytvořila přesný střih aniž by porušila starý potah, vše našpendlila a začala šít. Ušila krásnou boudu, ale odešel jí stroj. Začal šít sám a čoudil. A tak je celé dílo u nás a já ho musím dokončit. Jen čekám až dorazí zbytek objednaného šikmého proužku. Už se těším.:-) Tyhle staré/nové věci mají prostě duši. A když vidím současné kočárky ani nemám chuť žádný kupovat. Ještě mám u babičky ve sklepě schovaný jeden malý z mého dětství. Ten vám ukážu zase jindy. Juj to je nostalgie:-)